Agata Chabierska22 Sie 2011

Miseczki do dipów

Modne, nowoczesne party musi być zdrowe i eleganckie. Chipsy i orzeszki zamieniamy więc na zdrowe przekąski warzywne, do których nic nie pasuje lepiej niż dobrze doprawiony jogurtowy dip… odpowiednio oczywiście podany.

Miseczki do dipów nie są na pewno niezbędnym elementem kuchni. Ale kto raz zakocha się w sztuce podawania paluszków z marchewki i selera naciowego na pewno polubi ideę tych małych, intrygujących naczynek, które zdobią stół kształtami i kolorami, zwłaszcza zawartości.

Miseczki do dipów Miseczki do dipów

Małe naczynka można wykorzystać nie tylko do zdrowych sosów, ale też oliwek, suszonych pomidorów czy ciasteczek. Im więcej, tym lepiej, zaś biała porcelana szczególnie dobrze akcentuje egzotyczną zawartość. Zestawy 4 elementowe można nabyć już od 40 złotych wzwyż.

Miseczki do dipów

Dip koperkowy:
Pół szklanki gęstego jogurtu, 3 łyżki rozkruszonej fety, 3 łyżki posiekanego koperku, 1 ząbek czosnku, 1 łyżeczka oliwy z oliwek, pieprz do smaku.
Składniki dokładnie wymieszać i podawać z surową marchewką, rzodkiewką lub ogórkiem.

Skomentuj Miseczki do dipów

Treśc komentarzy jest moderowana!
Wszelkiego rodzaju wulgaryzmy, obraźliwe sformułowania czy komentarze pozbawione jakiegokolwiek sensu bez żadnego przekazu, będą usuwane.

Bądź pierwszy i skomentuj! - Miseczki do dipów

POWIĄZANE TEMATY